Прогнозують збільшення світового дефіциту цукру

23 грудня 2019 307 0
Прогнозують збільшення світового дефіциту цукру
narodna-pravda.uaПрогнозують збільшення світового дефіциту цукру

Rabobank збільшив прогноз світового дефіциту цукру в 2020 р. до 8,2 млн т через скорочення виробництва цієї продукції в Індії та Таїланді. Про це повідомляє прес-служба НАЦУ «Укрцукор».

Якщо прогноз збудеться, то у 2020 р. буде зафіксовано найбільший обсяг дефіциту цукру, починаючи з сезону 2015 р.

Так, у 2020 р. в Індії виробництво цукру оцінюється на рівні 28,1 млн т, що на 21% менше, в порівнянні з минулим сезоном. В ЄС виробництво цукру може скласти 17,8 млн т, що також нижче, ніж минулого року. 

«Сильні зливи та повені після посухи на початку сезону стимулювали скорочення прогнозів. Окрім скорочення виробництва цукрової тростини, очікується, що збільшення виробництва етанолу зменшить виробництво цукру на 1 млн т», — йдеться у звіті Rabobank.

Зазначається, що в ЄС виробництво цукру може скласти 17,8 млн т, що трохи нижче ніж у минулому році. Урожай цукрових буряків скорочується другий рік поспіль через високу температуру та посуху в літні періоди. За останніми даними MARS, середня врожайність буряків в Європі оцінюється на рівні 71,3 т/га, що на 5% нижче середнього показника за останні п'ять років і на 3% вище, ніж минулого сезону.

Виконано за допомогою Disqus