Ціни насіння KWS і NuSeed залишилися прив'язані до гривні

25 грудня 2019 166 0
Ціни насіння KWS і NuSeed залишилися прив'язані до гривні
Kurkul.comЦіни насіння KWS і NuSeed залишилися прив'язані до гривні

Компанії «КВС-УКРАЇНА» і NuSeed постійно реалізовували свою продукцію в гривні. Про це пише SuperAgronom.com в своєму блозі «До гривні чи до валюти: коливання на насіннєвому ринку».

А такі виробники, як Bayer, Syngenta, MAS Seeds, Limagrain, UNIVERSEED, RAGT зберегли прив'язку цін на свою продукцію до долара або євро.

У той же час Corteva Agriscience в момент падіння курсу долара і зміцнення національної валюти, за даними SuperAgronom.com, зафіксувала в гривні торішню ціну на насіння торгової марки Pioneer.

Нагадаємо, що в умовах зміцнення гривні, вартість весняної посівної 2020 р. може істотно збільшитися за умови фіксації ціни на продукцію в національній валюті.

«Минулого року, коли ми складали бюджет, то закладали середній рівень долара на рівні 28 грн. Це і зрозуміло, адже продаж добрив, ЗЗР, палного проводився саме за таким курсом. У аграрія ж сезонна робота, ми всі закупівлі робимо в основному восени або взимку, відповідно купували за цінами на той момент. А урожай продавали за зниженими цінами на тлі падіння курсу долара і загального зниження вартості зерна. У цьому сенсі також підігріли ситуацію звіти USDA, яким навіть в США ніхто не вірить, вони «допомогли» обвалу цін», — прокоментував засновник агрокомпанії Торговий дім «Агросвіт» Георгій Феодоріді.

За словами директора агрофірми «Ольгопіль» Павла Каленича, цього року економічні показники будуть значно гірші, ніж минулого року. Крім того, рентабельність виробництва значно знизилася.

«У нас урожай в нинішньому році на рівні 2018 р., при цьому витрати на виробництво зросли. У тому числі з урахуванням того, що на початку року курс долара був вищий. Втрати вдається компенсувати тільки за рахунок того, що агрофірма скоротила витрати на розширення виробництва. Незважаючи на те, що вартість $1 нижча, ніж минулого року, витрати на весняну посівну будуть на 15% вищими», — зазначив фермер.

Нагадаємо, Corteva Agriscience, яка перейшла на прямі продажі, стала чи не єдиною насіннєвою компанією в Україні, яка в момент падіння курсу долара зафіксувала у гривні торішню ціну на насіння торгової марки Pioneer.

Виконано за допомогою Disqus