На Миколаївщині відтермінували вирішення конфлікту фермерів та депутата

27 грудня 2019 234 0
На Миколаївщині відтермінували вирішення конфлікту фермерів та депутата
agro-yug.com.ua

Миколаївська облрада перенесла розгляд питання щодо незаконного використання землі депутатом Івануною. Повідомляє agro-yug.com.ua.

Згідно даних првоохоронних органів, наразі триває слідство за фактом незаконного використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення на території Миколаївської області.   

Відповідний проект рішення надійшов від членів постійної комісії з аграрних питань у зв’язку із зверненнями сільгоспвиробників Миколаївського та Доманівського районів щодо рейдерських атак з боку депутата обласної ради Ігоря Івануни.

«Інформація правоохоронних органів надійшла частково про те, що на сьогодні були порушені справи стосовно фактів незаконного використання земельних ділянок. Фактично, йде слідство. Тому наразі про результати правоохоронці сказати не можуть», — зазначила голова Миколаївської облради Вікторія Москаленко.

За пропозицією голови аграрної комісії Юрія Кормишкіна, було вирішено зняти дане питання з розгляду сесії, та перенести його розгляд на наступне засідання.

Нагадаємо, близько десяти фермерів та землевласників, задля вирішення конфлікту за участі депутата обласної ради від ВО «Батьківщина» Ігора Івануни, 9 грудня провели зустріч з головою Миколаївської облради Вікторією Москаленко.

Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко звернулася до правоохоронних органів для припинення порушення законодавства з боку Ігоря Івануни і захисту законних прав землекористувачів та землевласників — аграріїв Миколаївського та Доманівського районів.

Аналогічна зустріч у стінах обласної ради вже відбувалась у червні поточного року — 21 червня аграрії Миколаївського району влаштували акцію протесту. Щоб привернути увагу влади та правоохоронних органів до проблеми селян вони вивели на трасу М-14 спеціалізовану техніку. Протестувальники нарікали на роботу керівництва та спеціалістів Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області. Зокрема, питання стосувалося Ігоря Івануни.

Виконано за допомогою Disqus