В конфлікт депутата Івануни та миколаївських фермерів втрутилось керівництво області

11 грудня 2019 807 0
В конфлікт депутата Івануни та миколаївських фермерів втрутилось керівництво області
Kurkul.com

На Миколаївщині продовжується рейдерський конфлікт за участі депутата обласної ради від ВО «Батьківщина» Ігора Івануни та СФГ «Орфей». Цього тижня близько десяти фермерів та землевласників задля вирішення конфлікту 9 грудня провели зустріч з головою Миколаївської облради Вікторією Москаленко. Про це Kurkul.com повідомила Ірина Зоря, дружина голови СФГ «Орфей» Володимира Зорі.

«На зустріч в Миколаївську обласну раду вчора приїхало близько десяти фермерів, які постраждали від рейдерства Івануни. Не лише фермерів, але і пайовиків вже дістала ситуація з рейдерством депутата Івануни. Разом зі мною приїхали пайовики СФГ «Орфей», щоб засвідчити, що нарікань на співпрацю з нами в них немає. Регулярно сплачуємо орендну плату, вся документація в порядку», — повідомила Ірина Зоря.

Ірина Зоря зазначила, що голова Миколаївської обласної ради звернулася до правоохоронних органів для припинення порушення законодавства з боку Ігоря Івануни і захисту законних прав землекористувачів та землевласників — аграріїв Миколаївського та Доманівського районів.

Читати за темою: Депутатське рейдерство: що не поділили можновладець і миколаївські аграрії

«Я хочу сказати, що має бути покладений початок. Мають понести відповідальність усі винні. Правоохоронні органи повинні довести — в Миколаївській області діє верховенство права. Далі, по тих справах, які раніше були порушені і закриті працівниками прокуратури – необхідно знову подавати на них скарги. Особисто я звертатимуся до прокуратури Миколаївської області і начальника Служби Безпеки України в Миколаївській області. Сподіваюсь, вони стоятимуть виключно на сторожі закону. Ми стоятимемо на захисті законних інтересів громади», — сказала Вікторія Москаленко.

Нагадаємо, аналогічна зустріч у стінах обласної ради вже відбувалась у червні поточного року — 21 червня аграрії Миколаївського району влаштували акцію протесту. Щоб привернути увагу влади та правоохоронних органів до проблеми селян вони вивели на трасу М-14 спеціалізовану техніку.

Протестувальники нарікали на роботу керівництва та спеціалістів Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області. Зокрема, питання стосувалося Ігоря Івануни.

Виконано за допомогою Disqus