Аграрій увійшов у список ТОП-100 найвпливовіших людей Київщини

11 січня 2020 1344 0
Леонід Центило, директор «Агрофірма «Колос»
mykyivregion.com.uaЛеонід Центило, директор «Агрофірма «Колос»

Наприкінці грудня 2019 року інформаційний портал «Моя Київщина» підготував рейтинг найбільш впливових та авторитетних людей Київської області, у який увійшли відомі політики, підприємці та громадські діячі. 

До сотні найвпливовіших людей Київщини 2019 року увійшов кандидат сільськогосподарських наук, лауреат Премії Кабінету Міністрів України, доцент кафедри землеробства та гербології Національного університету біоресурсів і природокористування України, директор ТОВ «Агрофірма «Колос» Леонід Васильович Центило.

«Леонід Центило є відомим у Сквирському районі підприємцем («Заслужений працівник сільського господарства України»), якого знають як власника ТОВ «Агрофірма Колос». Його господарство орендує майже 4 тис. га землі, а кількість постійних працівників становить більше 300 чоловік. Окрім вирощування та селекції зернових, підприємство займається молочним скотарством», — ідеться в повідомленні. 

Читайте ТОП 20 фермерських господарств Київщини

У січні 2019 року агрофірма отримала статус племінного заводу з розведення великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи, у вересні було присвоєно статус «племінна пасіка з розведення бджіл української степової породи» та «конюшня-репродуктор з розведення коней української верхової породи».

Дивіться також: ПОРОДИ ТВАРИН

На основі багаторічних комплексних досліджень Центило розробив інноваційну біотехнологію формування родючого шару ґрунту та підвищення його біологічної активності. Він впровадив технології виробництва та застосування органічних добрив нового покоління, виготовлених методом пришвидшеної біологічної ферментації.

Також він створив власну мікробіологічну лабораторію, фахівці якої розробили вже 18 біологічних препаратів.

На базі агрофірми «Колос» працює навчально-науково-виробничий центр, де студенти та аспіранти проходять практичну підготовку в сучасних реаліях аграрного виробництва.

Науковці займаються дослідженнями, спрямованими на покращення родючості ґрунтів, збільшення виробництва екологічно чистої продукції та покращення охорони довкілля в сучасному землеробстві.

Як сказано у виданні, Леонід Центило має серйозний політичний вплив на Сквирщину, адже голова районної ради Василь Гриша свого часу працював у нього заступником.

Окрім цього, його донька в райдержадміністрації завідує культурою, а зять працює заступником начальника поліції.

Масштаби підприємства «Агрофірма Колос» дозволяють Центилу залишатися вагомою фігурою й за межами Сквирського району, адже фірма входить у рейтинг найбільших платників податків серед представників агросектору області.

Виконано за допомогою Disqus