Якщо вдарять морози, Харківщина залишиться без пшениці — фермер

21 січня 2020 547 0

Зараз посіви озимих культур на Харківщині знаходяться в стані спокою. Про це повідомили в Асоціації фермерів і приватних землевласників Харківської області. Але фермери непокояться аби не вдарили несподівані морози. Про це повідомляє gx.net.ua.

«Якби сніг лежав, то температура під ним була наближена до тієї, яка зараз на вулиці. Що з ними буде далі — покаже час», — зауважив голова Асоціації Василь Образцов.

При цьому харківські фермери переживають, щоб тепла безсніжна погода не змінилася різко на сувору зиму, а тим більше, щоб несподівано не вдарили морози.

«На даному етапі більш-менш нічого. Але якщо вдарять морози і буде гола земля, то у нас пшениці на наступний рік не буде. Для цього достатньо, щоб протягом 2-3 тижнів утримувався мороз близько 16 градусів, і не було снігу», — зазначив фермер Руслан Торяник.

Фермер Дмитро Третьяк  вважає, що це добре, що морозів немає, але погано що немає снігу.

«Це добре, що морозів немає, але не дуже добре, що немає снігу, так як волога не набирається. Але якщо пройдуть рясні дощі  в лютому, березні, то буде все шикарно. Тоді можна сподіватися на більш високий урожай», — пояснив Дмитро Третьяк.

Виконано за допомогою Disqus