Для розвитку співпраці з іноземцями потрібно створити єдиний інвестиційний центр — думка

22 січня 2020 59 0
Для розвитку співпраці з іноземцями потрібно створити єдиний інвестиційний центр — думка
Kurkul.comДля розвитку співпраці з іноземцями потрібно створити єдиний інвестиційний центр — думка

Для зміцнення інвестиційної довіри з боку бізнесу (насамперед, сільського господарства, інфраструктури тощо), потрібно створити єдину систему інвестиційних координат. Про це у блозі повідомила головний редактор сайту AgroPolit.com Наталія Білоусова.

На її думку, Україні необхідно створити єдиний інвестиційний центр, який буде залучати іноземних інвесторів до співпраці, а також виводити вітчизняних підприємців на зовнішній ринок. 

Експерт також зазначила, що для нормального функціонування, потрібно запустити біржу інвестиційних проектів, де інвестори зможуть знайти вже готові до інвестування українські проекти та залишити свої заявки для тих, під які є попит чи інвестиції. Вона додала, що для України, як для аграрної країни, важливим кроком стане створення Давосу.

Наталія Білоусова також наголосила на необхідності створення єдиної об’єднуючої платформи для бізнесу. 

«‎Тобто слід поспішати, щоби в еру інновацій щонайменше не пасти задніх. Тому в Україні має бути свій майданчик для діалогу, і започаткувати його мають великі. А приєднуватися всі (середні й малі)»‎, — зазначила Наталія Білоусова.

Щодо фінансової складової, то, на її думку, слід прийняти спеціальний закон чи пакет ініціатив зі стимулювання приходу інвестицій та спрощення ведення бізнесу, а для інвесторів знизити податки до єдиної ставки — 10%.

Читайте також: В Україні створили асоціацію із захисту прав агрокомпаній з іноземним капіталом

Виконано за допомогою Disqus