На Харківщині застосовують автоматичне випоювання телят

26 січня 2020 95 0

На Харківщині у «Агрофірмі ім. Гагаріна» почали застосовувати автоматичне випоювання телят. Для цього на території господарства добудували ще одне  приміщення, в якому знаходиться спеціалізоване німецьке обладнання.Про це повідомляє zmiev25t.

Станція автоматичного випоювання розрахована на 120 голів. Тут будуть вигодовувати молоком телятам з третього дня життя до 2-ох місяців. Процес випоювання суворо контролюється, а ручна праця скорочена до мінімуму.

Згідно зі слів одного із робітників ферми, тільки коли теля буде заходити в соску (місце з ємністю з молоком), автомат зчитавши його номер, видасть шлангами молоко протягом 6 сек. по трубочці до соски. 

Згідно із повідомленням, в планах агрофірми підвищувати випоювання телят для того, щоб вони випивали за добу до 12 л. На сьогоднішній день телята випивають 8 л молока.

Головний зоотехнік ТОВ «Агрофірма ім. Гагаріна» Володимир Айдін пояснив, що завдяки розумній системі в агрофірмі сподіваються збільшити середні добові прирости. Фахівці зазначають, що у перші місяці життя теляти формуються головні органи, а саме — молочна залоза, від якої залежить подальша продуктивність уже дорослої тварини.

Процес догляду за телятами дозволяє економити час і знижує вартість утримання молодняку.

«До автоматичної системи випоювання телята пристосовуються швидко, на перше годування їх силком підводили спеціалісти ферми, але через годину тварини вже самі підходили і навіть вишукувалися у черги», — зазначають спеціалісти.

Читати також: В Німеччині збудують корівник-сад задля збільшення надоїв

Виконано за допомогою Disqus