Земельний референдум може заблокувати норму Конституції — думка

7 лютого 2020 249 0
Земельний референдум може заблокувати норму Конституції — думка
Kurkul.com

Земельний референдум фактично «заблокує» норму зі ст.41 Конституції України про власність у разі рішення щодо обмеження права. Про це повідомив голова Асоціації аграріїв України (ААУ) Олексій Сидоров на AgroPolit.com.

«Кожна людина має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю — право приватної власності є непорушним. Референдум фактично «заблокує» норму зі ст. 41 Конституції України про власність у разі рішення щодо обмеження права, а оскільки референдум буде проведений серед більшості стосовно прав меншості, оскільки не всі опитані матимуть прямий зв'язок із предметом такого опитування, його результати взагалі можна визнати сумнівними», — зазначив Олексій Сидоров.

Читати за темою: Ринок землі vs іноземці: що думають фермери?

Він переконаний, що громадяни України вже володіють землею, оскільки земля у вигляді паїв вже розподілена і буде продовжувати розподілятися за законом виключно серед громадян України на так званому «первинному» ринку.

«І саме громадяни України повинні мати право та можливість розпоряджатися власною землею повною мірою, адже, врешті решт, рішення за ними — чи продовжувати здавати в оренду, чи обробляти самостійно, чи продавати і кому, і те, яке рішення ухвалять самі власники — і буде справжнім волевиявленням, без будь-яких спекуляцій і маніпуляцій на цю тему», — підсумував Олексій Сидоров.

Виконано за допомогою Disqus