Фермер із Вінниччини придбав трактор за держпрограмою під 7% річних

7 лютого 2020 3885 0
Фермер із Вінниччини придбав трактор за держпрограмою під 7% річних
vlasno.info

Фермер із Немирівського району Андрій Вечерук отримав в «Ощадбанку» кредит за державною програмою для малого підприємництва «Доступні кредити 5-7-9%». Кредитні кошти в розмірі 500 тис. грн зі ставкою 7% аграрій витратить на придбання нового трактора Lovol 1054, пише Vlasno.

Кредитна програма стартувала у лютому. А сам Андрій Вечерук — один з перших вінничан, хто скористався нею. За словами фермера, новий трактор допоможе його агрофірмі «Україна» у вирощуванні озимої пшениці, ячменю, ріпаку, сої та соняшнику у селищі Ситківці. 

«У тракторі 105 кінських сил, він придатний для всіх робіт, які нам необхідні в полі. В ньому стоїть англійський мотор, він з кондиціонером, музикою, зручний і комфортний. Та й за потужністю трактор нам підходить», — говорить Андрій Вечерук.

При цьому 20% вартості трактора фермер, за умовами кредитування, покрив власним коштом. Розрахуватися з банком планує вже у цьому році.

«Раніше брав в «Ощадбанку» кредити під 17%, а тепер дали під 7%. Думаю, у жнива зберемо пшеницю і «закриємо» кредит», — міркує власник нового трактора.

Нагадаємо, програма «Доступні кредити 5-7-9%» передбачає кредитування малого бізнесу у державних банках на суму до 1,5 млн грн терміном до 5 років.

Відповідно до умов кредитування, ці кошти мають бути використані на придбання та/або модернізацію основних засобів, транспортних засобів, що використовуватимуться в комерційних цілях, а також на будівництво чи ремонт господарських будівель, крім офісів. Відсоткова ставка таких кредитів коливається від 5 до 9% річних.

Для підприємця, що отримав кредит за ставкою 7-9%, вона може бути зменшена до 5% за умови, якщо підприємець створить два нових робочих місця.

Виконано за допомогою Disqus