З березня в програмі доступних кредитів запрацюють кредитні гарантії

28 лютого 2020 248 0

З 1 березня програма «Доступні кредити 5-7-9%» включатиме додаткову опцію — кредитні гарантії, що дозволить вирішити проблему відсутності або недостачі застави у позичальника. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів, інформує AgroPolit.com.

«За допомогою запуску другого компоненту програми «Доступні кредити 5-7-9%» ми фактично розблоковуємо інструмент доступного кредитування для тих підприємців, на яких банки до цього не звертали уваги. Йдеться про підприємців, які вирішили створити власну справу з нуля і окрім ідеї не мають ані прийнятного заставного майна, ані звітності й історії діяльності... Звісно, у разі необхідності, діючий бізнес теж зможе отримати часткову кредитну гарантію, що покриватиме до 50% його кредиту за програмою», — пояснив директор Офісу адміністрування проектів міжнародного фінансового співробітництва Мінфіну Руслан Гашев.

Станом на 26 лютого 2020 р. Фонд розвитку підприємництва, який управляє програмою «Доступні кредити 5-7-9%», узгодив проєкт Договору про надання часткових кредитних гарантій з усіма діючими уповноваженими банками («Укрексімбанк», «Приватбанк», «Ощадбанк», «Укргазбанк») та протягом найближчого часу планує їх підписати.

У Мінфіні повідомляють, що один з банків уже підписав договір з Фондом, інші банки — на черзі. 

Читати за темою: Фермер із Вінниччини придбав трактор за держпрограмою під 7% річних

Виконано за допомогою Disqus