Затверджено порядок здешевлення вітчизняної сільгосптехніки для аграріїв

5 березня 2020 3271 0
Затверджено порядок здешевлення вітчизняної сільгосптехніки для аграріїв
Kurkul.com

Уряд підтримав проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва». Повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Державна підтримка надасть доступ с/г виробникам здешевити придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва на 25% та сприятиме оновленню машинно-тракторного парку.

«Постановою удосконалюється та уточнюються окремі норми та положення Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, зокрема в частині: надання можливості сільгосптоваровиробникам отримати компенсацію вартості техніки та обладнання, придбаних у жовтні–листопаді 2019 р. за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на 2020 р. на означені цілі», — йдеться у повідомленні.

Спрямування коштів відбуватиметься через уповноважений банк, що підпише з Мінекономіки Меморандум про загальні засади співробітництва.

Компенсація надаватиметься сільськогосподарським товаровиробникам на безповоротній основі у розмірі 25% вартості техніки та обладнання (без урахування ПДВ).

Читати за темою: Кабмін запровадить нові правила проїзду сільгосптехніки

Виконано за допомогою Disqus