Карантин може спричинити дефіцит сільгосптехніки — думка

22 березня 2020 304 0

Через карантинні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу, в Україні відбудеться зниження пропозиції сільськогосподарської техніки. Всі виробники, що закрили заводи на карантин мають мінімальні склади з готовою продукцією. Повідомляє Traktorist.ua.

«Попри карантин сіяти всеодно треба. А от чим сіяти, якщо техніки просто немає? Брак техніки буде відчуватися на ринках всіх країн. Заводи будуть забезпечувати в першу чергу стратегічно важливі ринки (Західна Європа, США)», - говорить бренд-менеджер «Pöttinger Україна» Володимир Мірненко.

Він зазначив, що падіння пропозиції через карантин стане відчутно вже за кілька тижнів, оскільки у більшості європейських виробників процес «виготовлення-доставка-розмитнення-поставка» займає 2-3 тижні. Під сезон весняної посівної заплановано чимало техніки, а терміни її виробництва перенесли на невизначений час.

«Техніка — це не сіль, сірники і туалетний папір. Скуповувати масово в карантин не варто. Паніка ще ніколи не приносила нічого корисного. Просто потрібно подумати про покупки раніше. Варіант «Добрий день, я Іван Іванович, мені потрібно на вчора» цього року буде проблематичним. Якщо розмови про покупку велися завчасно, то техніка вже запланована. Впевнений, що колеги по ринку будуть всіляко вирішувати подібні питання», - підсумував фахівець.

Читайте також: Оптові ціни ДП продовжують падати

Виконано за допомогою Disqus