ДПЗКУ завдали збитків на 1 млн грн

25 листопада 2015 91 0
ДПЗКУ завдали збитків на 1 млн грн
Кurkul.comДПЗКУ завдали збитків на 1 млн грн

На Харківщині Служба безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією попередила завдання збитків державі під час купівлі-продажу зернових на 1,2 млн грн, пише сайт Служби безпеки України.

Як зазначається у повідомленні, у квітні минулого року між Державною продовольчо-зерновою корпорацією України (ДПЗКУ) та одним із харківських комерційних сільськогосподарських підприємств було укладено ф’ючерсний контракт на постачання 1200 т зерна кукурудзи. Фірма одержала передоплату на 1,2 млн грн. У визначені контрактом терміни комерсанти зерно не поставили, кошти державі не повернули. Проте ділки продовжували реалізовувати зерно вже за нинішніми ринковими цінами.

«Під час обшуків співробітники СБУ вилучили з обігу понад 500 т зерна кукурудзи, а також документальні докази злочину. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України», — інформує сайт.

Також додається, що судом вирішується питання про арешт вилученого зерна для забезпечення захисту інтересів держави. Слідство триває.

Виконано за допомогою Disqus