В Україні удосконалять держреєстр підтримки агровиробників

31 березня 2020 176 0
В Україні удосконалять держреєстр підтримки агровиробників
Kurkul.com

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №3295 щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції. Про це повідомляє АgroРolit.com.

«Державний аграрний реєстр – це інформаційна онлайн система для аграріїв України, яка допоможе виробникам отримати доступ до державної підтримки та державних послуг онлайн, що особливо актуально зараз, в умовах загрози коронавірусу», — йдеться у повідомленні.

Зазначено, що за допомогою цього сервісу, агровиробники зможуть подавати заявки на виправлення помилок у кадастрі, подавати документи на отримання держпідтримки та перевіряти інформацію про себе у чотирьох реєстрах. На даному етапі він об’єднує інформацію чотирьох реєстрів: Державний земельний кадастр, Реєстр юридичних та фізичних осіб, Реєстр речових прав і Реєстр тварин.

Створити свій онлайн кабінет можна, не виходячи з дому. Для реєстрації необхідно перевірити наявність актуального електронного цифрового підпису (ЕЦП). Реєстрація безкоштовна та доступна усім без винятку аграріям, навіть якщо користувач не зареєстрований як сільськогосподарський виробник.

Повідомляється, що у шести пілотних областях: Київській, Черкаській, Одеській, Львівській, Волинській та Миколаївській, мобільні бригади операторів допомагатимуть усім бажаючим зареєструватися. Вони збиратимуть відгуки про функціонал і роботу системи та пропозиції щодо її покращення.

«Державний аграрний реєстр є однією із складових великої системи заходів, спрямованих на впорядкування та раціоналізацію земельних відносин. Цей сервіс покликаний зробити взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником простою, доступною та простежуваною. Через особистий кабінет агровиробник зможе швидко та ефективно комунікувати з органами державної влади, слідкувати за новинами, а також ділитися інформацією», — зазначено у повідомленні.

Зареєструватися у Державному аграрному реєстрі можна за посиланням.

Читайте також: Мінекономіки створить робочу групу для введення закону про ринок землі

Виконано за допомогою Disqus