Якщо Одесу або Миколаїв закриють, то це буде ударом для ринку — Мащенко

2 квітня 2020 3105 0
Якщо Одесу або Миколаїв закриють, то це буде ударом для ринку — Мащенко
Kurkul.com

Наразі карантинні обмеження, введені для запобігання поширенню коронавіруса, не вплинули на автоперевезення вантажів. Про це повідомив засновник проектів Zernovoz.ua і Zernotorg.ua Олександр Мащенко під час онлайн брифінгу Elevatorist.com «Зернова логістика на карантині».

«Поки ніяких обмежень формально введено не було. Може на рівні місцевих поборів і аферистів, саме цього бояться перевізники. Але реально обмежень поки немає. Всі вантажні автоперевезення функціонують в тому ж режимі, як і раніше. Поки не будуть введені обов'язкові заходи захисту та дезінфекція транспортних засобів, я думаю, що рано говорити про обмеження вантажопотоку», — зазначив Олександр Мащенко.

За словами експерта, якщо в якихось окремих регіонах України буде активне зростання епідемії вірусу COVID-19 і закриють якусь область або місто в країні, тоді можна буде говорити про ризики для вантажопотоку.

«Ми розуміємо, що якщо Одесу або Миколаїв закриють як область, то це буде істотним ударом по всьому зерновому ринку. Хоча я майже не уявляю варіантів, що закриють залізничне сполучення, тому так чи інакше вантажопотік у нас буде залишатися », — підсумував Олександ Мащенко.

Читайте також: Введення нового договору перевезення вантажів перенесено — УЗ

Виконано за допомогою Disqus