Експерти розповіли критерії, за якими фермерам варто обирати елеватор

7 квітня 2020 69 0
Експерти розповіли критерії, за якими фермерам варто обирати елеватор
Kurkul.com

Надійність збереження зерна, швидкість відвантаження та точність визначення якісних параметрів є найважливішими критеріями для фермера при виборі елеватора.  Про це йдеться у матеріалі Еlevatorist.com «Критерії надійності елеватора — на що варто звернути увагу потенційному поклажодавцю».

Загальні вимоги до елеваторів виглядають так:

  • Поклажодавцю необхідне розуміння - кому належить елеватор. Він також хоче знати про гарантії збереження товару і яким буде механізм компенсації у разі втрат.
  • Максимально об'єктивне визначення якості під час приймання (бажано визначення всіх показників по олійним).
  • Приймання товару у сезон збирання не більше ніж протягом доби. Можливість приймати кілька культур.
  • Фермер наполягає на прийманні по ДСТУ, трейдер - згідно якості, відповідно експортними контрактами (наприклад білок і ПП) або вимогам переробника (вихід масла).
  • Бажано, щоб елеватор мав можливість відвантажувати 54 вагона, а також автотранспорт, не менше 20 авто. Своєчасна відвантаження через терміни контракту.

Крім того, аграріям важлива «відкритість» лабораторії і своєчасне інформування щодо проблем якості.

«Це дозволяє фермеру довіряти лабораторії елеватора і звертатися для аналізу якості продукції з поля і у власних складах, а також брати за основу показники якості елеватора, не вдаючись до послуг сторонніх організацій», — пояснює комерційний директор «ОЛАМ Білоцерківський елеватор» Кирило Бондаренко.

Читайте також: На Білоцерківському елеваторі проводитимуть експрес-аналіз якості олійних культур

Виконано за допомогою Disqus