Благодійники забезпечать тернопільських лікарів захисними костюмами від COVID-19

13 квітня 2020 112 0
Благодійники забезпечать тернопільських лікарів захисними костюмами від COVID-19

Районні лікарні на Тернопільщині отримають 4 тис. захисних костюмів до Великодня від ініціатора руху #безпека_лікаря_наша_безпека, народного депутата Івана Чайківського, аграріїв та громадських активістів регіону. Про це розповів народний депутат у блозі на AgroPolit.com.

Він пояснив, що за зібрані в рамках ініціативи #безпека_лікаря_наша_безпека кошти вдалося закупити якісну тканину і пошити захисні костюми для медиків за «адекватну» ціну.

«Костюм для захисту медиків пошили, враховуючи вартість матеріалу й усіх деталей та роботу швачок, це близько 80 грн. Таким чином, сьогодні пошили й передали лікарям 1620 костюмів. До 12 квітня плануємо відшити і передати нову партію, щоб загалом було 2 тис. А до Великодня плануємо досягти цифри у 4 тис. костюмів для лікарень Тернопільщини. Крім того, вже проплатили матерію на наступні 6 тис. костюмів, щоб разом вийшло 10 тис. Зараз у Польщі машину вантажать матеріалом, до кінця тижня отримаємо матеріал на наступне пошиття», — сказав Іван Чайківський.

Він зауважив, що таким чином, зможуть забезпечити лікарів у 165-му окрузі. І не лише засобами захисту, бо було закуплено понад 1 тис. респіраторів класу F3, більш ніж 500 респіраторів класу F2.

«Також наші волонтери придбали медичні рукавички та різні типи окулярів. Шукаємо те, що є на ринку, а воно абсолютно різне. Ми хотіли власним прикладом показати, що гроші, які дають наші благодійники, нікуди не зникають, і ми їх по-господарськи використовуємо», — розповів народний депутат Іван Чайківський про протидію коронавірусу на Тернопільщині в рамках його ініціативи ідея ініціативи #безпека_лікаря_наша_безпека.

Народний депутат Іван Чайківський пояснив, що ініціатива #безпека_лікаря_наша_безпека з’явилася після того, коли перед початком пандемії він разом зі своїми помічниками об’їздив ключові лікарні області, поговорив із головними лікарями та медиками.

«Працюю у 165-му окрузі на Тернопільщині. Всі як один говорили, що готові зустріти пандемію, але не мають із чим, окрім досвіду та голих рук. Тоді виникла ідея звернутися до бізнесу й попросити про допомогу лікарям, щоб вони почувалися більш захищеними. Так виникла ініціатива #безпека_лікаря_наша_безпека, модель якої я б рекомендував запозичувати та втілювати небайдужим людям і в інших регіонах країни… Я й надалі продовжую звертатися до бізнесу, аграріїв, добродіїв з нагадуванням, що в нас у 5 районах Тернопільської області відкрито рахунки різних благодійних та громадських організацій. Штаб розрахував свою роботу до середини травня. Ми плануємо її потижнево. Спілкуючись безпосередньо з бізнесом, ми закликаємо, щоб вони давали кошти не одразу всі, а розподіляли рівними частинами кожного тижня», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus