У Väderstad змогли збільшити на 30% ефективність роботи культиватора Сarrier

16 квітня 2020 38 0
У Väderstad змогли збільшити на 30% ефективність роботи культиватора Сarrier
Traktorist.ua

Шведська компанія Väderstad дослідила ефективність застосування диска CrossCutter у виконанні ультраповерхневого обробітку культиватором Carrier. Проведені дослідження показали збільшення ефективності на 30%. Про це повідомляє Traktorist.ua.

Збільшення ефективності, насамперед, забезпечується збільшенням робочої швидкості агрегату та можливістю обробітку по всьому горизонту поверхні поля.

Розміром 45 см диск CrossCutter дає змогу проводити обробіток ґрунту по всій ширині робочої поверхні на глибині до 3 см. 

Диск CrossCutter розроблений для створення оптимального насіннєвого ложа та швидкого проростання насіння. Він менше перемішує ґрунт, що сприяє кращому збереженню вологи та зменшенню витрат пального. Крім того, застосування такого обробітку зменшує шкоду популяції земляних черв’яків та допомагає активізації процесу мінералізації рослинних решток. У цілому агрегат запобігає ризику виникнення ерозії. 

Читати за темою: Світовий рекорд Väderstad Tempo не можуть побити три роки

Весь модельний ряд Carrier XL оснащений 51 см дисками CrossCutter. Такий діаметр диска збільшує робочу поверхню навколо нього, що підвищує ефективність агрегату за наявності великої кількості пожнивних решток на полі. Рівномірний розподіл загальної ваги машини на кожну стійку створює тиск, що покращує проникну здатність та якість обробітку дисками важких чи переущільнених ґрунтів. 

За словами виробника, у поєднанні із вирівнювальними планками CrossBoard Heavy та сталевим котком SteelRunner або дворядним Double SteelRunner, культиватор Carrier XL з дисками CrossCutter забезпечує високу якість обробітку ґрунту та створення оптимального насіннєвого ложа. А у поєднанні з подвійним сталевим котком SteelRunner агрегат стане ідеальним варіантом для легких польових умов, забезпечуючи неглибокий ґрунтообробіток.

Виконано за допомогою Disqus