Комбінований культиватор може гідно замінити плуг – Väderstad

7 травня 2020 1320 0
Комбінований культиватор може гідно замінити плуг – Väderstad
traktorist.ua

Шведська компанія Väderstad запропонувала універсальний культиватор TopDown у якості еквівалентної заміни плуга. Про це повідомляється на сайті Тraktorist.ua.

«Мати у своєму розпорядженні TopDown – означає мати найуніверсальніший комбінований культиватор, доступний на ринку», – розповіли у Väderstad.

За словами виробника, використання культиватора дасть змогу зменшити кількість проходів агрегату полем, необхідних за традиційного обробітку. А його дооснащення мінісівалкою BioDrill дасть можливість висівати ріпак або покривні культури.

«Для отримання максимальної економічної вигоди від машини важливо розуміти можливості, які пропонує різноманітність конфігурації опцій та робочого обладнання на вибір. Зокрема, диски – це робочий орган, який відрізняє комбінований культиватор від його звичайного аналога», – повідомив представник компанії Väderstad.

Диски подрібнюють рослинні рештки й ретельно перемішують їх із ґрунтом. При цьому відбувається розпушення грудок землі на робочій глибині 10-12 см, що полегшує підготовку посівного ложа. Особливістю культиватора є його оснащення різними долотами, кожне з яких має власне призначення. А також відвали, задача яких спрямовувати рух ґрунту після проходу долотом для подальшого перемішування, розподілу рослинних решток, вирівнювання та розпушування. 

«Використання правильного відвалу забезпечить позитивні результати обробітку і зниження витрат на пальне», – розповіли у компанії.

Крім того, універсальний культиватор оснащений спеціальними котками, які забезпечують прикочування як за посушливих, так і за вологих умов. Котки характеризуються можливістю їх адаптації до поточної польової ситуації. 

Нагадаємо, що Väderstad збільшив можливості культиваторів для глибокого обробітку ґрунту

Виконано за допомогою Disqus