Аграрії можуть втратити до 80% врожаю сої через бур’яни — експерт

21 квітня 2020 107 0
Аграрії можуть втратити до 80% врожаю сої через бур’яни  — експерт
UKRAVIT

Не секрет, що соя дуже чутлива до забур’яненості. Вона характеризується досить тривалим гербокритичним періодом – 45-50 діб, упродовж якого рослини не можуть конкурувати з бур’янами за поживні речовини.

Для того, щоб забезпечити оптимальні умови для розвитку, експерти «UKRAVIT» рекомендують висівати сою у чисте поле, без значної потенційної забур’яненості та використовувати базові і страхові гербіциди. У протилежному випадку аграрій ризикує втратити від 30 до 80% потенційного майбутнього врожаю.   

«У мінливому сезоні 2020 р. я б не рекомендував нехтувати ґрунтовими гербіцидами, адже вони створюють оптимальні умови для проростання сої. Крім того, на початкових етапах органогенезу рослини матимуть можливість у повному обсязі отримати всі необхідні їм ресурси»,  — зазначив керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець.

Для ефективного контролю найпоширеніших однорічних дводольних і деяких злакових видів бур’янів, варто провести обробку до або після сівби (до появи сходів культури) спеціалізованим гербіцидом Селефіт Екстра (прометрин, 400 г/л + метрибузин, 100 г/л). Діючі речовини препарату поглинаються як паростками, так і кореневою системою бур’янів та листками, порушуючи процеси фотосинтезу у фотосистемі II, внаслідок чого сегетальна рослинність гине.

Цей гербіцид є оптимальним рішенням для захисту сої від бур’янів на початкових етапах росту та розвитку. Він ефективно контролює амброзію полинолисту, лободу (види), підмаренник чіпкий, гірчаки (види), щирицю (види), паслін чорний, хрестоцвіті та інші види і проявляє надзвичайно тривалий період захисної дії, залежно від погодних умов.

Читайте також: UKRAVIT порадили інсектициди, що мають мінімальний вплив на бджіл

Виконано за допомогою Disqus