Фермерам розповіли про контроль бур’янів у посівах сої та соняшника

4 травня 2020 4043 0
Фермерам розповіли про контроль бур’янів у посівах сої та соняшника
UKRAVIT

Щороку сегетальна рослинність, яка навесні розвивається швидше, ніж культурні рослини спричиняє суттєві втрати посівам сої та соняшника. Адже ці культури на початкових етапах органогенезу розвиваються досить повільно і не в змозі повноцінно конкурувати.

За словами керівника агрономічного департаменту «UKRAVIT» Олександра Мигловця, несвоєчасний контроль бур’янових угруповань може призвести до втрат 30 % і більше врожаю соняшника та до 50 % сої. Тому, в умовах цьогорічної весни, він рекомендує обов’язково застосовувати гербіциди широкого спектра дії, що здатні забезпечити високоефективний і тривалий захист культурних рослин на початкових етапах росту та розвитку.

«Цим характеристикам повністю відповідає системний гербіцид Імі-Віт (імазамокс, 40 г/л). Діюча речовина препарату, потрапляючи до меристемних тканин або ділянок росту бур’янів, спричинює порушення синтезу білків, що призводить до їх загибелі. А допоміжні речовини, що входять до складу гербіциду, підвищують ефективність його засвоєння сегетальною рослинністю», — повідомив він.

Олександр Мигловець додав, що Імі-Віт контролює широкий спектр дводольних і злакових видів бур’янів у посівах соняшника, стійкого до імідазолінонів, і сої – амброзію полинолисту, гірчаки, грицики звичайні, лободу білу, осоти, гірчицю польову, щирицю, мишій (види) тощо. А завдяки своєму механізму дії він однаково ефективно діє як на вегетативну частину, так і на кореневу систему бур’янів. При цьому за достатньої ґрунтової вологи препарат здатний стримувати появу наступних хвиль сходів бур’янів, тож за своєчасного та правильного застосування вам буде достатньо однієї обробки на сезон.

Зазначено, що норма витрати препарату у посівах соняшника, стійкого імідазолінонів, становить 1,0-1,2 л/га, сої — 0,75-1,0 л/га. Максимальна ефективність забезпечується за умови якісного покриття усієї листкової поверхні сегетальної рослинності.

Читайте також: Морози пошкодили посіви озимини в усіх регіонах

Виконано за допомогою Disqus