Полтавські фермери показали приклад успішної співпраці з пасічниками

7 травня 2020 1410 0
Полтавські фермери показали приклад успішної співпраці з пасічниками
kurkul.com

Наталія Сенчук, голова спілки пасічників Полтавської обл. та керівник та ДНЗ «Гадяцьке аграрне училище» розповіла kurkul.com про проблеми, з якими зіткнулися пасічники в 2019 р. та які їх шляхи вирішення. Про це та інше йдеться у статті «Наталія Сенчук: Фермерам і пасічникам потрібно товаришувати, а не ворогувати».
 
У своєму інтерв’ю Наталія Сенчук зауважила, що головна проблема, з якою зіткнулися в минулому році пасічники – отруєння бджіл. Адже від суцільних обробітків гинуть цілі пасіки.
За її словами, фермери та пасічники повинні знайти спільну мову, виконуючи ті правила і норми, що прописані в законодавстві.
«Вдалий приклад співпраці з ТОВ «Чиста Криниця» (Полтавська обл..), де розуміють всі проблеми пасічників. Там молодий агроном йде пасічникам назустріч. У Семенівському районі керівник ПСП «Дружба» Сергій  Симигреєнко налагодив контакти з сусідніми господарствами щодо ведення більш чистого екологічного землеробства. Там  створений  медоносний конвеєр. Фермери самі запрошують  пасічників на запилення і  у виграші залишаються всі», – розповіла Наталія Сенчук.

Також, голова пасічників України наголосила на необхідності об’єднання пасічників та створенні кооперативів.

Нагадаємо, що Україна збільшила експорт меду на 43%.

Виконано за допомогою Disqus