Яке місце посів Олексій Павленко у рейтингу міністрів?

2 грудня 2015 103 0
Олексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України
МінагропродОлексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України

Журнал «Фокус» провів експерту оцінку діяльності урядовців до річниці роботи Кабінету Міністрів України, пише прес-служба Мінагропроду.

Робота Міністра аграрної політики і продовольства України Олексія Павленка оцінена у 8 балів із можливих 12-ти, і посідає четверту сходинку у рейтингу серед 17 міністрів.

«Були відмінені карантинні та фітосанітарні сертифікати для внутрішніх перевозок зерна, скорочені терміни видачі цих документів для експортних операцій із п’яти днів до 24 годин», — відзначив досягнення Мінагропроду президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Іван Томич.

Серед інших досягнень Мінагропроду експерти відзначили розробку проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі №2558А, залучення донорів для розробки стратегії розвитку села, а також стимулювання створення сільськогосподарських кооперативів, що суттєво підвищує конкурентоздатність фермерської продукції.

«Здобутком команди Олексія Павленка вважаю прийняття парламентом за основу законопроекту №2858А, який відміняє 22 дозвільні процедури в АПК. Здебільшого прийняття цього документу стало можливим завдяки активності міністра Олексія Павленка», — розповів бізнес-омбудсмен при Державній фіскальній службі України Тарас Качка.

Крім усунення причин корупції в аграрному секторі шляхом дерегуляції та приватизації, важливим досягненням у роботі міністерства, є переорієнтація зовнішньоекономічних потоків, в умовах різкого падіння поставок продовольства у Росію.

«У системі АПК сьогодні нема значних корупційних проявів у «низах», з якими раніше стикався бізнес. Розкриваються корупційні схеми на держпідприємствах галузі. Дотримується курс на приватизацію державних підприємств АПК», — заявив член президії Української аграрної конференції Сергій Стоянов.

Виконано за допомогою Disqus