Фермери не можуть отримати довідки для компенсації збитків від посухи

1 червня 2020 239 0
Фермери не можуть отримати довідки для компенсації збитків від посухи
kurkul.com

Фермеру, який забажає отримати компенсацію через посуху, доведеться пройти «сім кіл пекла», адже на нього чекають біганина за довідками та додаткові витрати. Про складнощі з оформленням допомоги йдеться у матеріалі «Тисячі гривень і місячні черги — правда про допомогу постраждалим від посухи фермерам» на Kurkul.com.

За словами фермерів, вартість довідки в Укргідрометцентру про погодні умови на вказаному полі коштує від 700 до 2000 грн, а термін виконання складає місяць. Аграрії вважають, що це лише даремне витрачання часу та коштів.

«Розказали нам, що спочатку треба зібрати комісію у складі агронома, бухгалтера, представників сільської ради та Укргідрометцентру. Але із довідками Гідрометцентру є проблеми. Дзвонили мені фермери, кажуть що за довідки заплатили по 5-7 тис. грн», — розповів Олександр Гордієнко, голова Херсонської АФЗУ.

Також оплатити потрібно довідку Держастатистики, а у зв’язку з великими чергами її отримають ще через місяць. Фермери не мають можливостей надати районній адміністрації пакет документів, аби та передала до обласної, а потім до Кабміну.

Уже в Кабінеті Міністрів приймається остаточне рішення про виплату компенсацій і кошти направляються на місця.

За найкращими прогнозами фермерів, компенсацію вони зможуть отримати лише в кінці сезону, але на той період вже доведеться повертати кошти назад до бюджету.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus