Як визначити поживність корму для ВРХ — лабораторні дослідження

23 червня 2020 65 0
Як визначити поживність корму для ВРХ — лабораторні дослідження
kurkul.com

Лабораторні дослідження допомагають зрозуміти, наскільки збереглася поживна цінність силосу та що відбувається в процесах під час ферментації. Дейл Морс, головний агроном ТОВ «Морс Агрономікс» (США) розповів про показники, на які слід звернути увагу при дослідженнях і які результати в лабораторії отримали силосні корми молочних підприємств компанії «Кернел» у матеріалі «Лабораторна робота: визначаємо поживність корму для ВРХ» на Kurkul.com.

Зокрема, у кооперації з молочними підприємствами компанії «Кернел» та ТОВ «Агро Експерт інтернешнл» у 2018 р. було проведено дослід з оцінювання якості ферментації в силосованих кормах, в яких порівнювали зразки силосів, оброблених Сайледж Про, та зразки, оброблені іншим інокулянтом.

Результати дослідження показали, що Сайледж Про забезпечує ефективну ферментацію та високу окупність витрат, якщо порівняти збережену поживну цінність корму і вартість продукту.

Зразок силосу, оброблений іншим інокулянтом показав, що не збереглися прийнятний рівень ферментації та поживності корму. Це вказує на низьку ефективність бренду та марне витрачання коштів, оскільки відбулися економічні втрати через погіршення кормової цінності корму.

«Проведення високоякісних лабораторних досліджень дає розуміння реальних показників ферментації, через інтерпретацію взаємозв’язків між різними показниками можна оцінити певні закономірності самого процесу ферментації. Ми закликаємо всіх споживачів Сайледж Про проводити дослідження зразків силосів у лабораторії CVAS для розуміння одержаних результатів», — підсумовується у матеріалі.

Читати за темою: На Донеччині аграрії заготовили понад 100 т кормового сіна

Виконано за допомогою Disqus