Експерти порадили, як заощадити до 10% на внесенні добрив

10 липня 2020 765 0
Самохідний обприскувач Jacto Uniport
Самохідний обприскувач Jacto Uniport

В рамках проекту Digital Field фахівці компанії «Агріматко-Україна» дослідили в польових умовах розкидач мінеральних добрив компанії Rauch і самохідний обприскувач Jacto Uniport 3030.

Про це в коментарі виданню Latifundist.com розповів продакт менеджер компанії «Агріматко-Україна» Олександр Гораль.

«Основне завдання компанії на демо-полігоні Digital Field — внесення добрив і подальший захист посівів. Для виконання цих операцій ми надали організаторам два види техніки. Розкидач Rauch Axis 30.2, оснащений інтелектуальними запатентованими системами — VariSpread і EMC. Функція VariSpread дозволяє автоматично здійснювати налаштування робочої ширини. З її допомогою можна вносити добрива на 260 зон, контролювати процес внесення, а також істотно заощаджувати ресурси. Система ЕМС аналізує інформацію щодо кількості добрив, які подаються на диск, після чого дані автоматично калібруються, змінюється норма внесення з лівого і правого боків», — уточнив Олександр Гораль.

За його словами, потужний самохідний обприскувач Jacto Uniport 3030 з шириною захвату 32 м і об'ємом бака для робочої рідини 3 тис. л — оптимально підходить для обробки великих масивів площ.

«Водночас, завдяки функції пофорсункового відключення ми змогли здійснити обробку препаратами на вузьких демо-ділянках. При обробці посівів дана система також дозволяє знизити ймовірність появи небажаних перекриттів і пропусків. Також вона допомагає підвищити якість внесення препарату, заощадити від 6 до 10% обсягу бакової суміші, в залежності від контуру поля, або обробити набагато більшу площу при тому ж об’ємі бака. Це збільшує економічну ефективність використання обприскувача», — відзначив фахівець.

У «Агріматко-Україна» також розповіли, що аграрії сьогодні перебувають в постійному пошуку кращих технологій обробітку ґрунту, ефективних засобів захисту рослин і якісної сільгосптехніки. Власне цьому і сприяють дослідження в рамках проекту Digital Field.

Нагадаємо, спостерігати за ходом подій, станом посівів та проведенням технологічних операцій на полях Digital Field аграрії можуть в будь-який час в режимі онлайн.

А завдяки сервісу управління агропідприємством AgroOnline можна отримати вільний доступ до всіх даних, що стосуються повного циклу агровиробництва проекту Digital Field.

Виконано за допомогою Disqus