Науковці вивели стійкий до спеки сорт яблук

18 липня 2020 62 0
Науковці вивели стійкий до спеки сорт яблук
Kurkul.com

У Новій Зеландії виробник яблук T&G Global розпочав виводити на ринок перший сорт яблук, який є стійким до спеки і посухи. Робота над сортом розпочалася в рамках спеціальної міжнародної програми Hot Climate Programme. Про це повідомляє Freshfruitportal.

«Попит на смачну і безпечну їжу буде зберігатися у споживачів незважаючи на мінливий клімат, тому важливо підготувати і комерціалізувати яблука, стійкі до постійно змінного середовища», — розповідає Пітер Ландон-Лейн, директор з інновацій та розробок T&G Global.

Зазначається, що новий сорт успішно пройшов випробування в Іспанії, де температура перевищувала 40 0С. На відміну від інших сортів їх не вражав сонячний опік, при чому фрукти зберігали солодкий смак і соковиту текстуру.

«Виведення нових сортів яблук дає виробникам можливість вирощувати яблука в регіонах, де раніше не вдавалося організувати виробництво, і скоротити відстань до споживчого ринку», — додав представник T&G Global.

Крім того, удосконалення сортів допоможуть знизити витрати води, добрив, і підтримати ефективність сучасних виробничих систем.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus