Через відключення вентиляції в пташнику загинуло понад 24 тисячі курей

21 липня 2020 70 0
Через відключення вентиляції в пташнику загинуло понад 24 тисячі курей

На Черкащині через відключення вентиляції в пташнику загинуло понад 24 тис. курей. Масова загибель була зафіксована 18 липня на території одного з господарств. Повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби області.

«Ймовірним фактором, який призвів до масової загибелі птиці, було відключення системи вентиляції в пташнику», — зазначили у відомстві.

Представники Держпродспоживслужби обстежили господарства. Від загиблої птиці відібрано зразки і направлено до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи для виключення грипу птиці та хвороби Ньюкасла.

Відповідно до звіту про результати дослідження патологічного матеріалу Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи від 19 липня 2020 року РНК збудників хвороби Ньюкасла та пташиного грипу в надісланому матеріалі не виявлено.

У повідомленні зазначається, що вся загибла птиця під контролем Держпродспоживслужби була відвантажена до однієї з філій Укрветсанутильзаводу для утилізації.

Читайте також: 

 

Виконано за допомогою Disqus