В Україні зросли ціни на абрикоси

23 липня 2020 60 0
В Україні зросли ціни на абрикоси
pixabay.com

Українські садівники підвищують ціни на абрикоси. Приводом для подорожчання, за словами самих виробників, стало сезонне скорочення пропозиції абрикосів, оскільки реалізація фруктів ранніх сортів вже фактично завершилася. Повідомляють аналітики проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Так, наразі українські садівники пропонують до продажу абрикос за ціною 25-40 грн/кг ($0,90-1,45/кг), що в середньому в 1,5 раза дорожче, ніж в кінці минулого робочого тижня.

На думку учасників ринку, причиною цінового зростання послужило, перш за все, різке зниження врожайності даних фруктів в поточному сезоні в основних регіонах виробництва. Основною причиною зниження валового збору стали неодноразові заморозки в квітні, в результаті чого багато господарств півдня втратили до 50% врожаю абрикоса.

Читати за темою: На Волині збирають перші врожаї морозостійкого манчжурського персика

Як зазначають аналітики, наразі абрикоси в Україні продають в середньому на 42% дорожче, ніж в кінці липня минулого року. При цьому, більшість ключових гравців ринку не виключають, що ціни в даному сегменті продовжать рости і далі. Свою думку, вони аргументують досить хорошим попитом на місцеві абрикоси, а також істотним скороченням валового збору цих кісточкових в країні.

Нагадаємо, в період глобальної пандемії коронавірусу (лютий-червень 2020 р.) український плодоовочевий експорт обвалився на 43% проти того ж періоду попереднього року.

Виконано за допомогою Disqus