Росія заборонила транзит української худоби і птиці через територію РФ

4 вересня 2020 100 0
Росія заборонила транзит української худоби і птиці через територію РФ

Россільгоспнагляд з 4 вересня заборонив транзит худоби і птиці з України через територію Росії. Про це йдеться в матеріалах відомства від 2 вересня, інформує Latifundist.com.

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Росії повідомила, що заборона вводиться з метою зниження ризиків розповсюдження африканської чуми свиней, високопатогенного грипу птахів, енцефалопатії великої рогатої худоби під час транспортування живих тварин і продукції, які прямують транзитом через територію Росії.

«З огляду на відсутність відповіді української сторони на неодноразові запити Россільгоспнагляду про заходи, що приймаються щодо запобігання поширенню грипу птахів, АЧС і блутангу, а також у зв'язку з порушеннями на кордоні при транзиті живих тварин, з 4 вересня 2020 року вводяться тимчасові обмеження на транзит через територію Російської Федерації з України», — зазначається в документі.

Нові обмеження стосуються транзиту великої та дрібної рогатої худоби, свиней, сільськогосподарських птахів і тваринницької продукції.

Не пропустіть актуальні матеріали на сайті:

Виконано за допомогою Disqus