В Україні створять кластер виробників фундука

16 вересня 2020 192 0
В Україні створять кластер виробників фундука
pixabay.com

Провідні виробники фундука в Україні вирішили створити Національний кластер «Фундук України». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив президент Український горіхової асоціації Геннадій Юдін.

Зазначається, що представники компаній ТОВ «Мілкор», ТОВ «Філберт», ТОВ «Агропром-Закарпаття», ГК «Галс Агро», ТОВ «Фаетон ІНК», в ході круглого столу прийшли до одностайної думки про необхідність створення Національного кластера «Фундук України», як добровільного бізнес-об’єднання, в якому зможуть брати участь всі фундукові сади, незалежно від розміру їх площ.

Учасники зустрічі підписали відповідний Меморандум, а також вирішили приступити до створення положення про національний кластер «Фундук України», створення і подальшої реєстрації єдиного логотипа.

«Головним завданням національного кластера «Фундук України» стане добровільне залучення промислових садів до участі в створенні консолідованих збірних партій фундука, які надалі передбачається експортувати на зовнішній ринок та реалізувати всередині країни», — пояснює Геннадій Юдін.

Читати за темою: В Україні стартував сезон горіхів

Виконано за допомогою Disqus