Аграрії можуть залишатися без агрономічного супроводу від Corteva — думка

22 вересня 2020 125 0
Аграрії можуть залишатися без агрономічного супроводу від Corteva — думка

Виробник, який йде в прямі продажі думає про свій ріст та про те, щоб не втратити позиції на ринку, тому що «валяться» великі дистриб’ютори. Причому менеджери таких компаній наразі не в змозі забезпечити агровиробникам належний агрономічний супровід.

Про це в інтерв’ю на Kurkul.com розповів колишній співзасновник компанії «Імперія-Агро» Дмитро Оцабрик, який наразі очолює дистриб’юторську компанію «Грейс Агро».

«Виробники десь хочуть більше заробити грошей — це одна з причин. Але по тому, що я бачу, вони не попрацювали конкретно з роботою своїх людей. Тобто вони їх не навчили, не зробили їх супер професіоналами, продавцями. Вони просто набрали людей, провели їм семінар про те, яка в них класна продукція. Та я так собі думаю (суджу з того, що бачу), що компанія Pioneer не проводила жодного тренінгу своїм менеджерам з продажів. Саме продажного тренінгу, наприклад, на три дні по технології продажів. А це сьогодні буде найбільша їхня проблема», — зазначає Дмитро Оцабрик.

За словами Дмитра Оцабрика, робота з клієнтом — це не просто продажі. Менеджер максимально працює над тим, щоб ми розуміли, що робиться у клієнтів на полях. Це і продаж, це і забирання боргів. Це в першу чергу агрономічний супровід, спостереження за станом посівів, їх обробкою.

«Сьогодні цього не буде робити менеджер компанії Corteva, тим більше, що вони вийшли тільки з насінням, а засоби захисту хто продає на їхню кукурудзу? Ми продаємо на їхню кукурудзу засоби. Зрозуміло, що якщо я продаю клієнту кукурудзу, то я хочу, щоб вона в нього виросла, дала врожай, я максимально зацікавлений в тому, щоб мій клієнт заробив гроші. Я завжди над цим працюю. У мене дуже багато клієнтів, які у свій час починали зі мною працювати в кредит, а зараз працюють за передоплатою. Я максимально вчу своїх менеджерів, щоб вони змогли виростити клієнта до того рівня, коли він почне купувати за передоплатою, коли він не буде переплачувати ось ці відсотки, які закладають компанії-виробники. Мої всі клієнти майже не дивляться на ціну. Вони не звертають уваги на те, що там десь в мене дорожча ціна на пару відсотків. Тому що вони знають, що один продаж того, що їм не треба, перекрив би більше, ніж ті 2%», — говорить Дмитро Оцабрик.

Читайте також: Дмитро Оцабрик: Ринок дистрибуції України прогнувся під великих виробників

Виконано за допомогою Disqus