До нового року ціна на м’ясо зросте на 20% — думка

7 жовтня 2020 122 0
До нового року ціна на м’ясо зросте на 20%
tsn.uaДо нового року ціна на м’ясо зросте на 20%

До січня в Україні подорожчає м'ясо на 20%. Подорожчання обумовлено зростанням цін на корми. Про це на пресконференції ГолосUA розповів голова Спілки українського селянства Іван Томич.

«Що стосується м'ясної групи, особливо свинини, буде зростання ціни до січня у межах 20%. Подорожчання зумовлено тим, що кормова база, яка вже подорожчала на 30% протягом року, подорожчає ще. Це пшениця, ячмінь, кукурудза, все, що йде на корми, буде витратною частиною у виробництві тваринницької продукції», — сказав Іван Томич.

Експерт також назвав чинники, які призвели до скорочення виробництва сільськогосподарської продукції в Україні.

«Один з традиційних факторів — це погодні умови. Вони значною мірою вдарили по виробництву. Також за державним фермерським програмами сьогодні фермер через фонд підтримки не отримав жодної гривні. Тому другий фактор —  податкова і бюджетна державна політика, яка вбиває виробництво. Ще один важливий момент — це монополізація, олігархізація і корупція аграрного виробництва. Продукти харчування дорожчають, і рухаємося до непередбаченого хаосу щодо продовольчих криз», — підкреслив Іван Томич.

Читайте також: В Україні запустили новий унікальний проект про прибуткове свинарство

Виконано за допомогою Disqus