Урожай 2021 може бути ще гіршим цьогорічного — аграрії

16 жовтня 2020 5423 0
Урожай 2021 може бути ще гіршим цьогорічного — аграрії
Kurkul.com

Під час посівної озимих на Одещині катастрофічно не вистачало вологи. Вирівняти ситуацію зможуть сприятливі погодні умови взимку та навесні. Якщо за цей період вологи не накопичиться — врожай буде гірший, ніж цьогорічний. Про це йдеться у матеріалі «Пшениця, жито і ячмінь — урожай 2020 і прогнози на 2021 рік» на Kurkul.com.

«З вологою цьогоріч ще гірше, ніж торік. Трошки дощик побризкав, будем надіятися, що вистачить, аби отримати сходи. А далі все залежатиме від того, як перезимуємо. Якщо за цей період вологи не накопичимо — врожай буде гірший, ніж цьогорічний, однозначно», — розповідає Ігор Шумейко, головний агроном господарства ТОВ «Агролідер ЛТД», що на Одещині.

За словами ще одного одеського аграрія, Романа Дяжука, в області випало всього 4 мм опадів. Тож пшеницю сіяти на даний момент немає куди — ґрунт не готовий. Зараз пробують сіяти ріпак та орієнтуються на пізній посів пшениці.

«Торік теж страшна засуха була. Отримали на пшениці і ячменю жалюгідні 0,2 т/га. Це просто біда. Посівні площі під озимі, якщо вологи не буде, точно менші будуть. Якщо цьогоріч із вологою ситуація не виправиться — уся Бессарабія просто «ляже», — впевнений Роман Дяжук, керівник ТОВ «Дунайський аграрій».

Читати за темою: Форварди летять в трубу ― чи буде дефолт по контрактах?

Виконано за допомогою Disqus