Форвардна програма Аграрного фонду спрямована на підтримку малих та середніх сільгоспвиробників — думка

26 жовтня 2020 54 0
Форвардна програма Аграрного фонду спрямована на підтримку малих та середніх сільгоспвиробників — думка
Kurkul.com

Як і раніше АТ «Аграрний фонд» орієнтується на роботу з малими та середніми сільгоспвиробниками. Про це розповів  директор комерційного департаменту АТ «Аграрний фонд» Володимир Лукієнко у матеріалі «Володимир Лукієнко: Аванс видаватимемо лише після отримання акту огляду полів від страхової компанії» на AgroPolit.com.

«У них відсутній доступ до тієї кількості фінансових інструментів, що мають великі компанії, а враховуючи, що й у нас обмежені фінансові можливості, то фокусуємося саме на малих і середніх виробниках. А щодо регіонального попиту, то зазвичай найбільше договорів ми укладаємо з сільгоспвиробниками зі східної та південної частини України, але відкриті до співпраці з усіма, в кого є така потреба», — розповів директор комерційного департаменту.  

Володимир Лукієнко зазначив, що АТ «Аграрний фонд» планує закупити у новому маркетинговому році 160 тис. т зернових. Цього року сфокусувались на двох культурах: пшениці та житу.

«Це пов’язано з фінансовими можливостями Товариства. Крім того, пшениця це основна для нас культура, яку ми переробляємо, і реалізуємо на ринку продукти її переробки, тобто борошно. Разом з тим, якщо ми знайдемо додаткові можливості, то у весняній кампанії, можливо, розширимо лінійку наших закупівель», — пояснив Володимир Лукієнко.

Крім того, директор комерційного департаменту АТ «Аграрний фонд» розповів про умови форвардної програми.

«Обсяг закупівель збільшено, а інших суттєвих відмінностей немає. Ми так само залишили на вибір клієнту можливість контрактування — за біржовою угодою або за допомогою аграрної розписки. Тобто сільгоспвиробник має можливість обрати зручніший для себе спосіб контрактування. Так само наші клієнти можуть обрати ресурс: гроші, азотні добрива або те й інше», — сказав директором комерційного департаменту АТ «Аграрний фонд».

Та додав, що у цьогорічній програмі обов’язковим буде страхування майбутнього врожаю.

Виконано за допомогою Disqus