Карантин вихідного дня негативно вплине на фермерів — думка

13 листопада 2020 657 0
Карантин вихідного дня негативно вплине на фермерів — думка
Kurkul.com

Карантин вихідного дня матиме негативний вплив на агробізнес. Введені обмеження безпосередньо вплинуть на об'єми збуту та виробництва продукції. Про це йдеться у матеріалі «Стомлені карантином — чим для фермера обернеться карантин вихідного дня» на Kurkul.com.

«Понад 80% виробництва вітчизняних овочів і фруктів сконцентровано у дрібних виробників. Цей сезон був досить складним для фермерів, через низькі ціни і складні кліматичні умови. Таке рішення уряду може позбавити велику кількість аграріїв заробітків», — наголосив головний редактор Kurkul.com Микола Сирота.  

Дмитро Устенко, засновник ферми KozzziMoni зазначив, що не бачить необхідності введення таких обмежень, адже це безпосередньо вплине на об'єми збуту та виробництва продукції.

«Такий локдаун, на мою думку, більше торкнеться тих господарств, які постачають продукцію у ресторани, оскільки розміри замовлень істотно зменшаться. Не розумію, як такі нововведення скоротять кількість хворих на коронавірус....(сміється), але по економіці підприємців і всіх постачальників точно вдарить. Ми постачаємо продукцію у магазини, маємо надію, що наслідки карантину «вихідного дня» нас не зачеплять», — сказав він. 

Заступниця голови правління в ГС «Вівчарство та козівництво України» Наталя Якименко додала, що фермери повинні мати можливість продати продукцію, а якщо ринки працювати не будуть, то удар «по кишені» гарантований. До того ж, яких кроків чекати від аграріїв на цей раз — незрозуміло (прим. ред. мається на увазі події травня-квітня, коли фермери викидали урожай на звалище в знак протесту проти закриття ринків). 

«Фермери звичайно постраждають, оскільки саме у вихідні дні люди зазвичай купують продукти як на ринках, так і на фермерських ярмарках та інших торгових майданчиках. Це стосується всіх типів продукції, які виготовляють фермерські господарства — від молока і меду, до сирів, вина і м'яса. Якщо не буде можливості продати товар на вихідних, агровиробники значно скоротять свої прибутки», — розповіла Наталя Якименко.

Виконано за допомогою Disqus