Аграрний фонд модернізує та розширить виробничі потужності

24 листопада 2020 27 0
Аграрний фонд модернізує та розширить виробничі потужності
Аграрний фонд

В рамках спільної програми України та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) щодо кредитування аграрного бізнесу АТ «Аграрний фонд» та проект «Технічна допомога на підтримку впровадження операції «Основний кредит для аграрної галузі — Україна» уклали Меморандум про співпрацю. Повідомляє пресслужба АТ «Аграрний фонд».

За словами в.о. голови правління АТ «Аграрний фонд» Богдана Банчука, таке співробітництво дасть можливість залучити значні ресурси для модернізації та розширення виробничих потужностей, а також спрямувати кошти на підтримку вітчизняних сільгоспвиробників.

«В рамках проекту «Основний кредит для аграрної галузі — Україна» Аграрний фонд зможе залучити значне фінансування у розвиток вже існуючих програм та у впровадження нових. Зокрема, анонсована передача в управління комбінатів хлібопродуктів для забезпечення продовольчої стабільності дозволила б направити необхідні ресурси на їх модернізацію. Такі інвестиції дадуть можливість підвищити рівень економічної ефективності державних КХП і як результат — посилять роль держави в забезпеченні продовольчої безпеки країни», — розповів Богдан Банчук.

Меморандум передбачає співробітництво щодо надання комплексної підтримки ланцюгів зі створення доданої вартості в аграрній галузі, а саме вирощування, переробки зернових та олійних культур. Також сторони домовилися сприяти створенню умов для функціонування ринку сільськогосподарської продукції, підтримки вітчизняного сільгоспвиробника в рамках субпроектів, погоджених з ЄІБ.

Довідково: проект «Основний кредит для аграрної галузі – Україна» передбачає виділення Україні 400 млн євро, до 30% з яких можуть бути спрямовані на підтримку інфраструктури державного сектору.

Читайте також: Аграрний фонд розвиватиме роздрібну торгівлю борошном

Виконано за допомогою Disqus