Затверджено нові прапор і емблему Мінагропроду

4 січня 2016 92 0
Порошенко затвердив нові емблему та прапор Мінагропроду
Сайт Президента УкраїниПорошенко затвердив нові емблему та прапор Мінагропроду

Президент України Петро Порошенко затвердив нові емблему та прапор Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Про це йдеться в указі №724/2015 від від 25 грудня, повідомляється на сайті Президента України.

«Емблема Міністерства аграрної політики та продовольства України становить собою зелений круг, на якому зображено срібну шестерню, на яку накладено золотий сніп пшениці, поверх якого зображення малого Державного Герба України. Круг вміщено у золотий картуш з вісьмома волютами», — зазначає прес-служба.

Також додається, що Прапор Міністерства аграрної політики та продовольства України являє собою прямокутне полотнище зеленого кольору зі співвідношенням ширини до довжини 2:3.

«На лицьовій стороні у верхній лівій чверті полотнища розміщено зображення двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів, а у центрі вільного краю полотнища розміщено зображення емблеми Міністерства аграрної політики та продовольства України без картуша», — йдеться у документі.

Зображення емблеми завширшки становить 1/4 довжини полотнища. Обидві сторони полотнища прапора дзеркально ідентичні, повідомляється на сайті Президента України.

«Емблема і прапор Міністерства аграрної політики та продовольства України є офіційними відмітними символами Міністерства аграрної політики та продовольства України, що вказують на належність до цього міністерства», — додається в указі.

Виконано за допомогою Disqus