На Прикарпатті відкрили ферму з розведення високопродуктивних кіз

25 лютого 2021 85 0
На Прикарпатті відкрили ферму з розведення високопродуктивних кіз
Kurkul.com

В с. П’ядики Коломийського р-ну Івано-Франківської обл., відкрили реконструйовану ферму з утримання кіз у фермерському господарстві «Степан Мельничук-1». Про це інформує пресслужба облдержадміністрації.

Зазначено, що господарство започаткувало свою роботу у 2018 р. з утримання великою рогатої худоби. Однак, фермер Василь Червінський зацікавився розвитком галузі, яка набирає популярності серед аграріїв, —  козівництвом.

«Для цього господарство закупило 50 голів високопродуктивних кіз Зааненської породи та доїльну установку з одночасним доїнням 12 голів. У планах фермера нарощувати поголів’я стада та впровадити переробку козячого молока з налагодженням виробництва твердих сирів», — йдеться у повідомленні.

Крім галузі тваринництва, в господарстві вирощують зернові, бобові, олійні культури та займаються ягідництвом. Минулого року закладено 2 га лохини із застосуванням крапельного зрошення. Цьому сприяла фінансова підтримка з державного та обласного бюджетів.

«Розвиток дрібних фермерських господарств, у тому числі у галузі тваринництва, є в пріоритеті розвитку сільського господарства Прикарпаття», — зазначили в облдержадміністрації.

 Читати за темою: На Рівненщині двом господарствам присвоєно статус суб'єкта племінної справи

Виконано за допомогою Disqus