На Рівненщині двом господарствам присвоєно статус суб'єкта племінної справи

19 лютого 2021 76 0
На Рівненщині двом господарствам присвоєно статус суб'єкта племінної справи
Kurkul.com

Відповідно до Наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 12.02.2021 №271 «Про присвоєння відповідних статусів суб'єктам племінної справи у тваринництві у IV кварталі 2020 року», було присвоєно відповідний статус 2 суб'єктам племінної справи у тваринництві. Повідомляє Департамент АПК Рівненської ОДА.

Так, відповідний статус отримали:

  • Фермерське господарство «П'ятигірське» — племінний репродуктор з розведення великої рогатої худоби голштинської молочної породи.
  • Товариство з обмеженою відповідальністю мисливське господарство «Поліське» — племінний репродуктор з розведення абердин-ангуської м'ясної породи.

У ФГ «П'ятигірське» кількість молочних корів з надоєм 6 000 кг молока і вище становить 87,6% від поголів'я корів. Середній надій на корову 6 200 кг.

У ТОВ МГ «Поліське» класність м'ясних корів у стаді становить «еліта-рекорд»  і «еліта» — 89% від основного поголів'я корів, I клас — 11%.

Читати за темою: Карта племінних пасік України

Згідно з повідомленням відомства, станом на 15 лютого 2021 р. в області функціонує 23 суб'єкти племінної справи у тваринництві, в тому числі:

  • 14 — з розведення ВРХ молочного напрямку (української чорно-рябої та голштинської порід);
  • 2 — з розведення ВРХ м'ясного напрямку (абердино-ангуської м'ясної породи);
  • 3 — з розведення бджіл (карпатської породи);
  • 3 — з розведення риб (коропа люблінського внутрішньо-породного типу української рамчастої породи та форелі райдужної);
  • 1 — з проведення штучного осіменіння худоби (підприємство по племінній справі у скотарстві II категорії).

Ще 1 суб'єкт господарювання претендує на отримання відповідного статусу в галузі молочного скотарства.

Виконано за допомогою Disqus