На Закарпатті викрито посадовців на організації схеми з привласнення земель

11 березня 2021 51 0
На Закарпатті викрито посадовців на організації схеми з привласнення земель
Kurkul.com

У Закарпатській області викрили групу посадовців, які користуючись своїми службовими повноваженнями, незаконно розпоряджалися землями державного значення. Вони завдали державі збитків на майже мільйон гривень.

Про це повідомляє Zemelka.ua, з посиланням на пресслужбу Національної поліції.

Як зазначається, слідчі поліції Закарпаття спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань викрили злочинну групу посадовців, члени якої, користуючись своїми службовими повноваженнями,  незаконно розпоряджалися землями державного значення. 

Під час досудового розслідування у справі поліцейські встановили, що злочинну схему з незаконного відчуження земель колективного сільськогосподарського підприємства, що на Тячівщині, налагодив 44-річний житель району, який займає керівну посаду в міськрайонному управлінні Держкомзему. 

До протиправної діяльності посадовець залучив своїх колег — двох жінок, які протягом усього часу були головними виконавцями розробленого зловмисником плану. 

Шляхом внесення неправдивих відомостей до проєктів відведення ділянок у приватну власність та затвердження їх підписами та печатками, зловмисники заподіяли державі матеріальні збитки у сумі майже 1 млн грн. 

Наразі слідчі поліції повідомили учасникам злочинної групи про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Йдеться про службове підроблення, тобто складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинене в складі організованої групи та зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки.

Читати за темою: На Житомирщині фермера зобов’язали повернути майже 40 га землі

Крім цього, підозру у службовій недбалості повідомлено і колишньому голові районної державної адміністрації, котрий видавши офіційні розпорядження на підставі підроблених документів, незаконно передав у власність землі колективного сільськогосподарського підприємства.

Наразі вирішується питання про обрання фігурантам справи запобіжного заходу. У справі триває досудове розслідування, процесуальне керівництво у якому здійснює прокуратура області.

Виконано за допомогою Disqus