Програму контролю сирого молока запровадять в усіх областях України

23 березня 2021 111 0
Програму контролю сирого молока запровадять в усіх областях України
unsplash.com

В Україні на національному рівні буде масштабовано пілотний проєкт із запровадження програми контролю сирого молока. Про це повідомила Владислава Магалецька, Голова Держпродспоживслужби, інформує пресслужба відомства.

Зараз долучитися до проєкту готові ще 6 областей: Хмельницька, Донецька, Дніпропетровська, Київська, Волинська та Сумська. Держпродспоживслужба вже реалізує пілотний проєкт «Програма контролю сирого молока» у Харківській, Вінницькій, Миколаївській та Полтавській областях. Залучені господарства з виробництва молока та пунктів його заготівлі з 9 областей України. За словами Владислави Магалецької, розширення проєкту на всю країну дозволить застосовувати всюди єдині стандарти.

«Ми дуже зацікавленні у впровадженні пілотного проєкту у всіх областях України та запевняємо, що зробимо все можливе для його ефективної реалізації», — зазначила Владислава Магалецька.

Читати також: Названо області з приростом промислового виробництва молока

В рамках проєкту розроблений «Молочний модуль» – програмне забезпечення для автоматичного збору результатів досліджень, підрахунку середнього геометричного значення для показників рівня загального бактеріального забруднення (ЗБЗ) та кількості соматичних клітин (КСК).

«Ми хочемо, щоб «Молочний модуль» був легкий в користуванні та відповідав всім очікуванням зацікавлених сторін. Співпраця із регіональними виробниками, фермерами та фахівцями Держпродспоживслужби допоможе зрозуміти, які зміни необхідно внести для ефективної роботи «Молочного модуля», — наголосила Голова Держпродспоживслужби.

Читати за темою: Експерти прогнозують подальше зростання цін на молочні продукти

Своєю чергою, представники швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» високо оцінили роботу керівництва Держпродспоживслужби щодо розгортання пілотного проєкту на національний рівень та подальшої інтеграції «Молочного модуля» в головну інформаційну систему Держпродспоживслужби.

«Держпродспоживслужба працює над тим, щоб українські споживачі отримували якісні продукти, а український бізнес — розширював ринки збуту. Служба активно розвиває доступ до експортних ринків та працює над розбудовою нових підходів до здійснення заходів державного контролю. Саме у цьому допомагає проєкт із контролю сирого молока», — зазначили у відомстві.

Виконано за допомогою Disqus