Фермерам розповіли про критерії вибору якісного гербіциду для зернових рослин

19 березня 2021 707 0
Фермерам розповіли про критерії вибору якісного гербіциду для зернових рослин
Kurkul.com

Знаючи історію поля за минулі роки та враховуючи попередника, можна краще підібрати діючу речовину гербіциду або суміш. Обов’язково також потрібно зважати на температурний режим, у якому буде працювати препарат, та фазу вегетації культури. Про критерії його вибору на прикладі засобів захисту компанії «VITAGRO PARTNER» розповідається у матеріалі «Підводні камені гербіцидного захисту — критерії вибору під культури та умови» на Kurkul.com.

«В останні десятиліття з’явились види бур’янів, стійкі до найпоширеніших сульфонілсечовин. Це фіалка польова, підмаренник чіпкий, лобода біла, види кропиви глухої, горобейник польовий, сокирки, осоти, хвощ польовий, молочай лозяний та інші. Під час проходження періоду кінець кущення — вихід у трубку у рослини інтенсивно росте вегетативна маса, формуються генеративні органи. Тому дуже важливо, щоб у цей період росту пшениця та ячмінь отримали необхідні поживні речовини та воду, за які вони будуть конкурувати на засмічених посівах», — зазначає видання.

Для гербіцидного захисту озимої пшениці першочергово потрібно брати до уваги температурний режим: внесення гербіцидів проводиться лише при середньодобовій температурі +5 °C і вище. Так, при коливанні температури вночі від -2-3 °C, а вдень до +7-8 °C варто почекати з внесенням гербіцидів.

Читати за темою: Австралійські вчені відкрили стійкий до гербіцидів ген

За середньодобової температури +5 °C можна працювати препаратами на основі вже згаданих сульфонілсечовин (трибенурон-метил) та триазолпіримідинів (флорасулам). Наприклад, у лінійці «VITAGRO PARTNER» це препарати Bayton Тамерлон та Bayton Флорус.

«ВЯкщо є проблема з падалицею соняшника або багаторічними бур’янами, слід зважати на стадію вегетації пшениці, а не бур’яну. За переростання пшениці вікно використання гербіцидів звужується, і тут актуально використати препарат Bayton Прайд на основі діючих речовин 2-етилгексиловий ефір 2,4-Д і флорасулам», — йдеться у матеріалі.

На допустимій фазі застосування гербіцидів — стадії викидання прапорцевого листа також можна працювати препаратами з д.р. трибенурон-метил та флорасулам. Допускається внесення їх у чистому вигляді, проте вони чудово працюють в синергії у баковій суміші.

Наприклад, суміш Bayton Тамерлон та Bayton Флорус з нормою внесення по 15-20 г кожного продукту має гарну захисну дію від широкого спектру бур’янів

Читати також: Ад'юванти до 30% підвищують ефективність ЗЗР

 

Виконано за допомогою Disqus