Фермери Одещини закривають господарства через втрати від минулорічної посухи

26 березня 2021 3569 0
Фермери Одещини закривають господарства через втрати від минулорічної посухи
Kurkul.com

Фермери Одещини масово закривають бізнес через катастрофічні втрати посухи 2020 р. Обіцяної допомоги від держави фермери і сільгосппідприємства так і не отримали, в результаті чого багато хто з них опинилися на межі банкрутства. Про це йдеться на сайті Топор.

Так, Костянтин Маджар, фермер із Ренів, вирішив закрити своє господарство, яке спеціалізується в основному на виробництві елітного столового винограду і високоякісних виноградних саджанців. Причиною такого рішення стали катастрофічні наслідки аномальної посухи 2019-2020 років. На його думку, нашій державі все це просто не потрібно.

«Чим платити податки? Я, наприклад, податки не плачу, бо нічим платити. І багато фермерів, яких я знаю, теж не платять», — скаржиться він.

Читати також: Фермери дали прогноз урожаю 2021 року

Він наголошує, що фермери не мають коштів на підготовку ґрунту, купівлю добрив, засобів захисту рослин.

«Банк не хоче пролонгувати договір, поки в заставу щось не даси. І вони мають рацію. А що може дати в заставу фермер, за яким вдарила посуха? Нічого!», — заявив Костянтин Маджар.

За його словами, ще з минулого сезону у нього залишилися борги в розмірі 780 тис. грн, і погасити їх неможливо. Вихід один — офіційно ліквідувати фермерське господарство. Після закриття бізнесу в аграрія залишиться лише 2 га виноградника.

Фермери Одещини закривають господарства через втрати від минулорічної посухи

Читати за темою: Синоптики прогнозують проблеми з урожайністю через сильну посуху

Виконано за допомогою Disqus