Фермерам розповіли, де взяти кошти на придбання сільгосптехніки

26 березня 2021 1177 0
Фермерам розповіли, де взяти кошти на придбання сільгосптехніки
Kurkul.com

Для аграріїв, які хочуть придбати сільгосптехніку, доступні такі основні інструменти, як програма фінансового лізингу та кредит на придбання основних засобів за підтримки державних програм. Про те, як можна скористатися послугами фінансових установ та в яких випадка отримати відшкодування коштів від держави йдеться у матеріалі «Посівна на 1 000 га: скільки коштуватиме техніка і де взяти гроші» на Кurkul.com.

«Найбільш популярним серед фермерів є кредитний продукт КУБ. У рамках АгроКУБ клієнт може розраховувати на кредит від 50 тис. до 1 млн грн зі щомісячною ставкою 1,6% в перші півроку та 1,4% — у другому півріччі», — розповіли фахівці «ПриватБанку».

При цьому «ПриватБанк» бере участь у програмах державної компенсації та здешевлення кредитів на купівлю сільгосптехніки:

  • програма компенсації вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва;
  • програма здешевлення кредитів;
  • програма компенсації 70% вартості вітчизняної техніки та обладнання для сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Читати також: Аграріям України виділено 1 млрд грн на здешевлення сільгосптехніки

Також багато аграріїв купують техніку в кредит і подають заявки на компенсацію 25% вартості вітчизняної сільгосптехніки. Усього за 2020 рік було згідно з цією програмою виплачено 989 млн грн, із них 334 млн грн отримали саме клієнти «ПриватБанку».

«Коли програма компенсації за вітчизняну техніку стартувала ще 2018 р., то багато хто не вірив у її ефективність. Натомість наші спеціалісти завжди розповідали фермерам про таку можливість, і вже за рік кількість поданих заявок суттєво зросла», — зазначили в пресслужбі.

До того ж 70% клієнтів, які скористались програмою державних компенсацій через «ПриватБанк», повернулися за наступними кредитами. Загалом, нині майже три чверті клієнтів, які кредитуються в цьому банку, одночасно подають заявки на участь у згаданих програмах.

«Однак, крім кредитних продуктів, українські аграрії все частіше купують сільгосптехніку в лізинг. Цей інструмент дозволяє швидко вирішити потреби фермера в оновленні/придбанні сільськогосподарської техніки з мінімальним власним внеском клієнта від 20% вартості та з мінімальною платністю в середньому під 5-9% річних. А для залучення фінансування не потрібна додаткова застава», — йдеться у повідомленні.

Читати ще: У 2021 році Прометей виділить 100 млн грн на фінансування фермерів

Переваги лізингу нової та вживаної сільгосптехніки в «ПриватБанку»:

  • ставка від 0,01% річних — залежно від партнерської програми;
  • строк лізингу — до 5 років;
  • адаптований графік погашення з урахуванням сезонності бізнесу;
  • не потрібно виводити з обігу всі 100% вартості покупки. Фермер може оплатити техніку частинами коштом прибутку від її використання;
  • фермер економить на податкових платежах за рахунок амортизації, податкового кредиту за ПДВ і збільшення витрат на суму процентів і комісій;
  • на предмет лізингу не можна накласти арешт або звернути стягнення.

Окрім того, «ПриватБанк» співпрацює з провідними українськими дилерами брендів John Deere, Monosem, CASE, New Holland, JCB та пропонує спеціальні вигідні партнерські програми на придбання техніки цих та інших марок. Фахівці фінансової установи постійно працюють над розширенням партнерських програм з ключовою дилерською мережею в агросекторі.

Читати за темою: В Мінагрополітики назвали ключові реформи в агросекторі

Виконано за допомогою Disqus