Названо найсучасніший піретроїдний препарат для захисту с/г культур

2 квітня 2021 147 0
Названо найсучасніший піретроїдний препарат для захисту с/г культур
Kurkul.com

Синтетичні піретроїди, які широко використовують у схемах захисту сільськогосподарських культур, вирізняються достатнім ефектом і при цьому розумною вартістю. Про важливість правильного підбору препаратів та переваги їх застосування розповів Володимир Салієнко, менеджер із розвитку продуктів компанії FMC, у матеріалі «Сучасні піретроїди у системах захисту: особливості та ефективність» на SuperAgronom.com.

«Поширеними на багатьох культурах є препарати групи піретроїдів, які мають низку переваг: швидкий «нокаут-ефект», низька норма застосування тощо, контактно-кишкова дія. Але більшості з них притаманні й деякі недоліки, як-от: нетривалий період захисної дії (5-7 діб), зниження ефективності через опади та за високих температур, вузький спектр інсектицидної ефективності», — зазначив фахівець.

Тому, за його словами, важливим є також правильний підбір препарату для боротьби з шкідниками:

  • його механізм дії;
  • тривалість захисного періоду;
  • оптимальні умови (температура, вологість повітря, опади) для застосування;
  • спектр дії на шкідників;
  • сумісність в бакових сумішах.

Читати також: Стало відомо, коли в Україні знизять норми вмісту хлорпірифосу в агропродукції

«Проте компанія FMC має в своєму портфелі інсектицид позбавлених вищеперелічених недоліків- найсучасніший піретроїдний препарат Вантекс® (гамма-цигалотрин 60 г/л). Вантекс® вироблений у формі мікрокапсульованої суспензії (м.к.с.). Діюча речовина знаходиться у полімерних капсулах які суспезовані у розчині. Переваги формуляції: зменшення контактів оператора з діючою речовиною, більша стійкість до змивання опадами, сильніший нокдаун-ефект, повільніший розпад діючої речовини під дією сонячного ультрафіолету. Шляхом наявності капсул різного розміру діюча речовина вивільняється не одразу, а поступово, тому досягається більш тривалий період захисної дії та стійкість до змивання опадами», — зауважив Володимир Салієнко.

Читати за темою: Названо препарати для поліпшення загального стану ослабленої озимини

За словами Володимира Салієнка, Вантекс® є ефективним рішенням для захисту багатьох культур. Залежно від культури забезпечує ефективний контроль представників рядів Lepidoptera- лускокрилі, Coleoptera- твердокрилі, Diptera- двокрилі, Homoptera- Рівнокрилі (цикадки листкоблішки, білокрилки), Heteroptera- клопи, Hymenoptera- перетинчастокрилі, Orthoptera- прямокрилі і Thysanoptera- трипси.

«Вантекс® є одним з найіноваційніших продуктів в інсектицидному сегменті ринку засобів захисту рослин в Україні Володимир Салієнко. Новітня формуляція та особлива діюча речовина роблять його вдалим вибором для інсектицидного захисту с/г культур», — підсумував експерт.

 

Виконано за допомогою Disqus