Аграрій розповів, як заощадити до 20% на виробництві комбікорму

5 квітня 2021 73 0
Аграрій розповів, як заощадити до 20% на виробництві комбікорму
Kurkul.com

Господарство «Аркадія», що на Тернопільщині, заощаджує до 20 % на виробництві комбікорму завдяки обладнанню Buschhoff. Про перевагу такого обладнання розповів Володимир Майстер, заступник директора по тваринництву та головний зоотехнік, у матеріалі «Як заощаджувати на комбікормах до 20 % — досвід ПАП «Аркадія» на Kurkul.com.

Як зазначається, уже 2 роки у господарстві працює лінія для виробництва комбікорму Buschhoff, яку встановила компанія «Сій Добро», офіційний представник Buschhoff в Україні. 

Встановлення лінії для виробництва комбікорму коштувало господарству орієнтовно 3,9 млн грн. Проте на підприємстві впевнені, що інвестиції окупляться через 5 років. Лінія працює щодня у 8-годинному робочому режимі. За словами заступника директора по тваринництву, цілодобової роботи обладнання потреби немає.

Читати також: Ветеринарним фахівцям не вистачає практичного досвіду — Травецький

«Буває, надсилаємо фотозвіт по стану обладнання для спеціалістів із компанії «Сій Добро», а вони запитують: а що, лінія взагалі стояла, що в такому гарному вигляді? Тож за робочий день ми цілком справляємося й ганяти цілодобово техніку не потрібно» — зазначив Володимир Майстер.

Він додає, що за 2 роки роботи лінії не було зупинок виробництва через несправності та будь-які інші проблеми з обладнанням. Щотижня оператор проводить технічне обслуговування та змащування окремих вузлів лінії. Зараз на підприємстві саме чекають на технічних спеціалістів «Сій Добро», які проведуть плановий огляд, оцінять зношеність лінії та нададуть рекомендації щодо подальшого обслуговування. Кожен такий візит спеціаліста завершується детальним звітом по сервісному обслуговуванню.

Читати за темою: Власне кормовиробництво дозволяє знизити собівартість тваринницької продукції — фахівець

Володимир Майстер зазначив, що в господарстві лінією для виробництва комбікормів Buschhoff задоволені повністю й шукати альтернативи не планують.

«До цього я не зустрічав такого високотехнологічного обладнання, ми вже звикли до нього. Щось інше шукати, мені здається, немає сенсу. Обладнання надійне, легке в обслуговуванні, і в компанії «Сій Добро» завжди йдуть назустріч. Бувають такі моменти, що треба порадитися, і я хоч вночі можу зателефонувати до спеціалістів, і нам завжди допоможуть», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus