Фермер розповів, як боротися із проблемою податкових перевірок щодо зберігання пального

7 квітня 2021 363 0
Фермер розповів, як боротися із проблемою податкових перевірок щодо зберігання пального
pixabay.com

Микола Бойченко, фермер, який стикнувся з проблемою податкових перевірок зберігання пального для власних потреб, радить не пускати на підприємство податківців, а найняти юриста. Про власну боротьбу з інспекторами він розповів у матеріалі «Микола Бойченко: Які можуть бути домовленості з тими, хто дурить фермерів?» на Kurkul.com.

Фермер у березні 2021 р. отримав лист від Обласної податкової служби, в якому уповноважили надати звіт щодо використання палива за жовтень 2019 р. Після відправленого об’ємного звіту він отримав ще одного листа з вимогою надати звіт за листопад. На наступний день приїхали інспектори.

«Дали їм книжку, щоб вони відмітились, попросив направлення. Зробили його копію та направили на розмову з юристом. За кілька днів назначили їм зустріч та надали відповідь, що не допускаємо їх до перевірки та описали чому, спираючись на чинне законодавство. Попросили поставити підпис у документі та у книзі перевірок. Проте вони не зробили ні того, ні того та втекли з кабінету», — розповів він.

Інспектори податкової виписали 1 тис. грн штрафу, оскільки не було надано ніяких установчих документів.

Читати також: Аграрії пропонують зробити поетапним накладення штрафів за порушення щодо зберігання пального

«Ми були змушені звернутися до Житомирського окружного адміністративного суду, який прийняв рішення на нашу користь. На сьогодні податкова служба винна мені 14,7 тис. грн за послуги адвоката і судовий збір», — зазначив Микола Бойченко.

Він радить не допускати на підприємство перевірок, а відразу наймати юриста і давати обґрунтовану відмову. За його словами це неповага до фермерів.

«Моєму колезі на 300 га землі виписали штраф на 500 тис. грн. Це йому треба 4 чи 5 років відробляти, не маючи заробітку. Фермери мають відстоювати свої права. Я простий селянин, мені втрачати нема чого, буду стояти на своєму до кінця», — наголосив він.

Раніше повідомлялося, що відповідно до звіту податкової, інтенсивність перевірок дотримання ліцензій на зберігання пального зросла втричі, а фактично було проведено майже 2,5 тисячі перевірок та за результатами скасовано 267 ліцензій. Це викликало масовий протест фермерів, зокрема у лютому пікетували на Миколаївщині.

Виконано за допомогою Disqus