На Харківщині з фермером розірвано договір оренди 43 га землі через несплату

20 квітня 2021 112 0
На Харківщині з фермером розірвано договір оренди 43 га землі через несплату
Kurkul.com

На Харківщині Верховний Суд зобов’язав фермера повернути понад 43 га земельної ділянки сільськогосподарського призначення, вартістю понад 3,8 млн, яка була в оренді строком на 50 років через несплату. Про це інформує Офіс генерального прокурора.

Зазначається, що прокурори у суді довели наявність порушення державних інтересів та встановили, що у 2014 р. Харківська РДА уклала договір оренди земельної ділянки з фізичною особою площею понад 43 га вартістю понад 3,8 млн грн строком на 50 років.

Надалі орендар створив фермерське господарство та почав використовувати земельну ділянку за цільовим призначенням.

«Однак, починаючи з 2017 р., попри отриманий прибуток від використання земельної ділянки, фермерське господарство припинило виконувати договірні зобов’язання щодо сплати орендної плати. З огляду на це прокурор звернувся до суду з позовом в інтересах Харківської РДА про розірвання договору оренди земельної ділянки», — йдеться у повідомленні.

Верховний Суд скасував незаконну постанову суду апеляційної інстанції про відмову в задоволенні позову та залишив у силі рішення суду першої інстанції про розірвання договору оренди земельної ділянки з недобросовісним орендарем.

Читати також: Одноосібники повинні декларувати доходи, якщо самостійно обробляють понад 2 га землі

Виконано за допомогою Disqus